Mi az a studio live session?

2023-tól az MMP Hangstúdióban is készíthetsz élő zenekaros felvételeket. A Studio Live Session annyiban különbözik a lemezfelvételektől, hogy itt a zenekar - egy technikai beállás után - egyszerre játszik a stúdióban és azt rögzítjük sok sávra profi mikrofonokkal, világszínvonalú felvételi láncon. 

Mire jó ez? 

Bemutathatod zenekarod produkcióját professzionális hang- és képfelvétellel, archiválhatod egy-egy komplett műsorodat az utókor számára, de kipróbálhatod új dalaidat, hogy szólnak, mielőtt koncertre vinnéd, vagy lemezre vennéd azokat. 

Egy nap alatt megvan - kevésbé költséges

Mivel a zenekar együtt játszik, így az egy napos session alatt több dal rögzítésére van lehetőség, vagy az adott dalt többször el lehet játszani és kiválasztani a végén a legjobban sikerült felvételt. 

Többkamerás videóval is kérheted

Nagyon népszerű manapság a YouTube-on, hogy a zenekarok többkamerás, profi hanggal rögzített live sessionök által mutatják be dalaikat. Ez előnyös a közönségnek, akik már látták a zenekar koncertjét, vagy még nem, de a felvétel alapján megnéznék, illetve a szervezőknek, hogy pontosabb képet kapjanak a produkcióról. 

Elviheted a nyers hang- és képsávokat – vagy ránk bízhatod az utómunkát

A rögzített hang- és képanyagot elviheted nyers formájában és akár Te magad készítheted el saját live sessionöd. Ha nem vagy biztos magadban, akkor bízd ránk az utómunkát, profi végeredményt kapsz. 

Kérdések és válaszok, mielőtt időpontot foglalnál

 • Mennyi időt vesz igénybe egy live session felvétel?
  Ajánlatunkat egy napos (maximum 8 órás) időtartamra dolgoztuk ki. Ennyi elég a technikai beállásokra, a monitorozásra, a kép- és hangfelvételek elkészítésére, ki- és bepakolásra. Igény esetén többnapos felvétel is megrendelhető. 
 • Vinnünk kell a saját hangszereinket, erősítőinket? 
  Mindenképpen ezt javasoljuk, hiszen a zenekar a saját dobokon, erősítőkön szólal meg úgy, ahogy valójában. A stúdióban is vannak felsőkategóriás hangszerek, amelyek bérelhetők. Igény esetén további hangszerek és erősítők bérlésében is tudunk segíteni. 
 • Hogyan kell felkészülni egy ilyen felvételre? 
  Javasoljuk, hogy a zenekar minél többet próbáljon együtt. Lehetőség van metronómra is játszani. Ebben az esetben célszerű metronómra gyakorolni a dalokat. Mivel mindenki egyszerre játszik, így kellő türelem szükséges a felvételek elkészítéséhez, hiszen, ha valaki hibázik, akkor az egész dalt újra kell kezdeni. Ezért célszerű egy-egy dalt több verzióban rögzíteni és a végén kiválasztani a legjobban sikerült változatot. 
 • Elvihetjük a felvett hangsávokat és képanyagot? 
  Igen, ha nem kértek utómunkát, akkor hozzatok adathordozót (legalább 1TB szabad lemezterület) és a felvételek végeztével átadjuk a rögzített hang- és képanyagot. 
 • Mire figyeljünk még, hogy lehető legjobb felvételek készüljenek? 
  Ajánljuk, hogy a dobokon keveset használt, vagy új bőrök legyenek. Lehetőség szerint ne hozzatok törött cintányérokat, sérült, leharcolt dobbőröket és a gitárokra is célszerű keveset használt, vagy új húrokat tenni. Ne hozzatok kontaktos, hibás kábeleket, erősítőket!

Studio Live Session árak

Studio live session hangfelvétel (max. 8 óra)

80 000 Ft

Egy napos zenekari "egybenjátszós" hangfelvétel be- és kipakolással, technikai beállással. Keverést és utómunkát nem tartalmaz, a rögzített sávok saját adathordozón elvihetők. 

Studio live session keverés, mastering

+15 000 Ft / dal

Az egy napos studio live session keretében rögzített anyag minimális utómunkája, keverés és mastering. 

Studio live session képfelvétel (4 kamera, HD)

+40 000 Ft

Három fix és egy mozgó kamerás HD képfelvétel. A rögzített képanyag saját adathordozón elvihető. Igény esetén további kamerák felár ellenében kérhetők. 

Studio live session képfelvétel (4 kamera, 4K)

+80 000 Ft

Három fix és egy mozgó kamerás 4K képfelvétel profi kamerákkal. A rögzített képanyag saját adathordozón elvihető. Igény esetén további fix és mozgó kamerák felár ellenében kérhetők. 

Studio live session hang/kép utómunka, mix és master

+35 000 Ft/dal

A rögzített studio live session kép- és hangfelvételek profi utómunkázott verziója, amely vágott, szerkesztett, kevert és masterelt hangot tartalmaz. 

Kérj időpontot Studio Live Session-re!

Akikkel dolgozni fogsz...

Szilágyi István (SzegPisti) 
Programmer

Zenész, előadó, producer, hangmérnök. Többszáz hangfelvétel elkészítője, dobos, session zenész. 

Czifra Sándor
(Moszi)
Manager

Dalszerző, producer, hangmérnök. Többszáz toplistás sláger szerzője, hangszerelője, producere. 

Amit rólunk mondanak... 

Egy év leforgása alatt 21 dalt vettünk fel az MMP Hangstúdióban, amit SzegPisti dobolt, Mosquito hangszerelt. Azóta is ezek a dalok képezik minden koncertem műsorát, sikerült megújítani a klasszikus Balázs Pali hangzást.
Felkészült, tapasztalt szakembereket ismertem meg Moszi és Pisti személyében, akik magán emberi tulajdonságaikkal kiegészítve jelesre vizsgáztak a közös munkánk során.

Balázs Pali
Előadóművész

A Neonhal egy ötdalos session alkalmával járt először úgy az MMP-ben, hogy minden hangszert ott vettünk fel az énekkel együtt. Igazi profi környezetben dolgozhattunk, egy minden részletében megtervezett stúdióban. Engem például, mint dalírót mindig lenyűgöznek azok a falakon, plafonon (?) megtalálható „biszbaszok”, amik a hang optimális rögzítését hivatottak biztosítani. Szilágyi Pisti maximalista hozzáállása és nyugalma, amire a velünk zajló munka alatt szüksége is van, igazán optimális feltételeket teremtenek ahhoz, hogy jól hangzó, dinamikus felvételek készüljenek.

Nagy Tamás
Neonhal zenekar

Rengeteg közösen eltöltött óra, sikeres nagylemezek sora és még mindig örömmel és izgatottan megyek “haza“, hozzájuk!
Nemcsak a lemezfelvételben, de a színpadi hangzásom kialakításában is kapok és kaptam rendszeresen segítséget!
Rendszeres fejlesztés és az aktuális trendek pontos követése jellemzi a stúdiót! A zenekar “külső“ fülei, ahol a kevesebb sokszor és nagyon sokszor több! Ez rendre igazolódik! Köszönöm Nekik, hogy vannak Nekünk!

Szórád Csaba "Jimmy"
Kowalsky meg a Vega

Már a régi MMP Stúdióban is csináltunk egy csomó felvételt (pl. a 2012-ben megjelent Rockmafia Debrecen teljes albumot), de szóló dalokon is dolgoztunk itt (pl. az Igazi hiénák, az Örökké pank vagy a Jóképű) és tíz év után visszatértünk az új, de továbbra is debreceni székhelyű MMP-be!
Szakmai és emberi értelemben is igazán otthon érezzük itt magunkat, jó újra ’hazai’ pályán dolgozni!”

Lukács László
Tankcsapda zenekar

Több mint 10 éve dolgozom együtt Moszival és Pistivel. Kellemes légkör, nagyon magas szakmai és technikai felkészültség jellemzi a srácokat és a stúdiót egyaránt! Kicsit már 'haza' is járok hozzájuk. Mindketten kiváló zenészek! Producerként is részt vesznek a felvételek elkészültében, ami hatalmas segítség amikor a mikrofon előtt állsz!:) Ha eddig nem tetted mindenképp próbáld ki az MMP-t, nem fogsz csalódni!

Tóth Zsolt
Erdős Fruzsi, Kozma, Abrakazabra, PG Csoport, Rocksuli

Szólólemezeimet és szóló dalaimat is az MMP Stúdióban készítettem, de mai napig visszatérek egy-egy session munkára, vagy csak úgy meglátogatni a srácokat. A legjobban azt szeretem bennük, hogy nagyon hamar megtaláljuk a közös hangot és a legelmebetegebb dolgaimat is képesek megoldani. 

Kozma Norbi
Rúzsa Magdi, Kozma, Kori
Telefon (H-P: 9.00-18.00)

Szilágyi István: +36 (20) 9129411
Czifra Sándor: +36 (70) 3171165

Email (0-24)

info@mmpstudio.hu

Kövess minket!

Közösségi oldalainkon betekintést nyerhetsz a stúdió mindennapjaiba, első kézből értesülhetsz a legfrissebb munkáinkról és akár napi szinten tarthatod velünk a kapcsolatot. 

© Copyright 2010-2023. MMP Hangstúdió • Minden jog fenntartva